Åvikens kennel i södra Halland

En gång västgötaspets, alltid västgötaspets!

Om mig och mitt hundintresse och varför det blev just västgötaspets.

Om mig, Britt-mari

Jag som driver Åvikens kennel heter Britt-mari Oskarsson och hela mitt liv har varit en passion för hundar och andra djur. Redan som barn längtade jag efter en alldeles egen hund, precis som många andra med mig. Men det fungerar ju inte alltid praktiskt i alla familjer, så katt blev lösningen för oss. När jag blev lite äldre kom hästintresset och strax där på en egen häst, vilken lycka!

I ganska unga år träffade jag min man, Ingemar, och när vi flyttade ihop så köpte vi också vår första hund. Västgötaspets så klart. Att det blev just västgötaspets berodde främst på att Ingemar hade vuxit upp på en gård med just västgötaspets, vilket ju säger mycket om rasen – en gång västgötaspets, alltid västgötaspets. Jag satt mig inte emot valet av ras och snart var jag också medlem i Västgötaspetsringen som Specialklubben för Västgötaspes hette då, och har i stort sett varit medlem sedan dess.

Idag bor jag och Ingemar på en gård utanför Halmstad i södra Halland och har tre vuxna och utflugna barn, och fyra barnbarn och två bonusbarnbarn. Fram till 2018 bedrev vi mjölkproduktion på gården, men verksamheten har fasats ut och idag har vi bara två hästar och tre hundar kvar. Nu är vi pensionärer och driver gården med spannmål.

Mitt hundintresse

Hundintresset har som sagt suttit i i alla år. Just nu har vi tre hundar på jorden och fem änglahundar, och jag älskar varje minut med dem. Nyligen gick jag en aktiveringskurs samt en rallylydnadskurs. Valpkurser, så klart – det har jag gjort med alla mina hundar och ibland har det blivit fler kurser i bara farten.

Våra hundar får alltid lov att vara där vi är, på gården, i stallet, i köket, i soffan, i sängen… Alltid med oss, så långt det är möjligt.

2018 bestämde jag mig för att starta kennel och gick då en uppfödarkurs i SKK:s regi, två kullar har det blivit hitintills.

Jag arrangerar ibland enkla västgötaspetspromenader, bara för det är så himla roligt, speciellt med vättar.

Medlemskap