Åvikens kennel i södra Halland

En gång västgötaspets, alltid västgötaspets!

Om mig och mitt hundintresse och varför det blev just västgötaspets.

Om mig, Britt-mari

Jag  heter Britt-mari Oskarsson och hela mitt liv har varit en passion för hundar och andra djur. Redan som barn längtade jag efter en alldeles egen hund, precis som många andra med mig. Men det fungerar ju inte alltid praktiskt i alla familjer, så katt blev lösningen för oss. När jag blev lite äldre kom hästintresset och strax där på en egen häst, vilken lycka!

I ganska unga år träffade jag min man, Ingemar, och när vi flyttade ihop så köpte vi också vår första hund. Västgötaspets så klart. Att det blev just västgötaspets berodde främst på att Ingemar hade vuxit upp på en gård med just västgötaspets, vilket ju säger mycket om rasen – en gång västgötaspets, alltid västgötaspets. Jag satt mig inte emot valet av ras och snart var jag också fast i rasen. Jag blev medlem i Västgötaspetsringen som Specialklubben för Västgötaspets hette då, och har i stort sett varit medlem sedan dess.

Idag bor jag och Ingemar på en gård utanför Halmstad i södra Halland och har tre vuxna och utflugna barn, och fem barnbarn och två bonusbarnbarn. Fram till 2018 bedrev vi mjölkproduktion på gården, men verksamheten har fasats ut och idag har vi bara hundar. Nu är vi pensionärer och arrenderar ut marken. Vi föder upp hundar i väldigt liten skala i hemmiljö.

Mitt hundintresse

Hundintresset har som sagt suttit i i alla år. Just nu har vi två hundar på jorden och sex änglahundar, och jag älskar varje minut med dem. Valpkurser har jag gått med alla mina hundar inte bara för kunskapen man får vid varje kurs utan även för socialiseringen som valpen får. Det är bra med en fast tid som man tar sig till hundklubben annars är det lätt att det drar ut på tiden och rätt var det är är valpen tonåring.
Aktiveringskurs, allmänlydnadskurs, lydnad startklass, rallylydnad, freestyle är några av de kurser vi klarat av under åren.

Våra hundar får alltid lov att vara där vi är, på gården, i stallet, i köket, i soffan, i sängen… Alltid med oss, så långt det är möjligt.

2018 bestämde jag mig för att starta kennel och gick då en uppfödarkurs i SKK:s regi. Efter det föder jag upp hundar i liten skara i hemmiljö.

Jag arrangerar ibland enkla västgötaspetspromenader. Är ni intresserad av att följa med? Kontakta mig.

Medlemskap